12 Summits en haar zusterproject Canal Clean Up van DenHelder naar Maastricht zijn sinds 2020, om administratieve reden ondergebracht bij de stichting Duurzame Innovatie.

De 12 Summits zijn de hoogste punten van de twaalf provincies in Nederland die je gezien moet hebben. Samen met actieve natuurliefhebbers en vrijwilligers gaan we op die plekken de woeste natuur in. Ben jij ook voor een schone natuur en ga je met ons de uitdaging aan deze 12 Summits schoon te prikken?

De naam van dit project verwijst naar de 7 Summits, de hoogste punten van de zeven continenten. Een wish-list voor iedere bergsporter. Tijdens de 12 summits beklimmen groepen vrijwilligers al prikkend de hoogste punten van de 12 provincies van Nederland. Er zijn vier acties per jaar, waarbij er aandacht wordt gevraagd voor het zwerfafval probleem. In drie jaar tijd zal de estafette rond zijn. Het doel is om zo veel mogelijk partijen bij elkaar te brengen, zodat zij het initiatief in de daarop volgende jaren trekken in hun eigen gemeente. Het 12 Summits project is dan ook niet eenmalig en zien we het liefst ieder jaar terugkomen. Kent u (wandel)verenigingen die zich bij ons willen aansluiten of mocht u zelf mee willen doen aan een van de komende acties elders in Nederland dan kunt u zich aanmelden bij info@recyclevalley.nl

De 12Summits zijn: 

 1. Drenthe Haantje Duin (Emmen)
 2. Flevoland Urkerbos (Urk)
 3. Friesland Vuurboetsduin (Vlieland)
 4. Gelderland Emma Piramide (Rheden)
 5. Groningen Kardingeheuvel (Groningen)
 6. Limburg Vaalserberg (Vaals)
 7. Noord-Brabant Venakkerbos (Luyksgestel)
 8. Noord-Holland Klimduin (Schoorl)
 9. Overijssel Tankenberg (Losser)
 10. Utrecht Amerongse Berg (Amerongen)
 11. Zeeland Groot-Valkenisse (Zoutelanden)
 12. Zuid-Holland Vlaggeduin (Katwijk
Scroll to Top