New Utreg

Hoe ziet de stad van de toekomst eruit? En waar staat ie? 

Utrecht viert dit jaar haar 900-jarige bestaan, en wij doen mee met een wel heel bijzonder uitje; een splinternieuw ruimte dorp, wat met de trein bereikbaar is. Want in Lunetten (vernoemd naar de Maan) rijst een nieuw dorp uit de grond: New Utreg. In de zomer van 2022 onderzoeken wij op deze locatie hoe het leven op een ruimtekolonie er uit zal zien. Neem een kijkje in het leven van de Mars- o-naut, van voedselvoorziening tot heimwee. En wil je nog niet terug naar de aarde? Dat kan ook! Voor de avontuurlijke bezoekers biedt New Utreg een kans om te overnachten in het ruimtedorp. Slaap, eet en werk als een astronaut en bouw mee aan de stad van de toekomst. New Utreg staat voor onderzoek, avontuur, en fantasie. Hoe zie jij een toekomst in de ruimte voor je? Hoe poetsen we straks onze tanden ? En waar groeit ons voedsel? Kom kijken, ontdekken en denk mee over de stad van de toekomst.

De planeet Mars kent de laatste jaren grote aantrekkingskracht van ruimtevaart pioniers, en daarmee ook die van de pers en het grote publiek. Dat zal ook wel even zo blijven. Tot 2030 komt Mars steeds dichterbij de Aarde om erna weer van ons af te bewegen. En een bemande Mars-missie staat bij veel ruimtevaart organisaties vóór dat tijdstip op de agenda. Het duurt dus niet lang meer voor er mensen voet zullen zetten op de Rode Planeet!

Wie zijn onze partners?

Seed Valley

.

de Ruimtevaartwinkel

.

fonds Berger

.

Recyclevalley

.

Kunsthal Kade

.

Op naar een vruchtbare samenwerking met Seed Valley. 

 

Seed Valley levert proefopstellingen voor gebruik in de Mars-Habitat, deze worden op afstand gecontroleerd en bijgestuurd door leerlingen.

 

Denk aan onder welk licht groeit sla het snelst. Hoe zorgen we er voor dat de tomaten gezond blijven. Doel is om te laten zien dat tech & nature een hele toffe wereld is met gave studies en bedrijven die je open armen verwelkomen. 

Mars-simulaties vinden momenteel maar op 5 plekken op de wereld plaats. De meeste daarvan zijn begonnen als citizen science projecten (burger initiatieven). In Nederland is dit echter nog niet het geval. Een uitgelezen kans dus om de eerste te zijn! 

Scroll to Top